Protein-tilskudd og collagen

Til tross for at vi har mange gode, naturlige og rimelige proteinkilder tilgjengelig gjennom vanlig mat, kan det for mange være både hensiktsmessig og gunstig å bruke et tilskudd.

Ikke alle drikker melk, ikke alle spiser kjøtt og/eller egg, så tilskudd kan være av betydning for mange veganere selv om det jo finnes fullverdig protein i andre matvarer Har du et noe dårlig sammensatt kosthold, og trener mye, kan det være greit med proteintilskudd. Det samme gjelder enkelte grupper som eldre med dårlig appetitt og unge jenter som ofte har et proteininntak i nedre sjiktet av anbefalingene.

Proteinbehovet ditt øker i takt med energien du bruker, men kvaliteten på proteinet du inntar har også en betydning. Og det har også noe å si hviken tid på dagen du inntar protein.

Undersøkelser gjort i Europa viser at blant måltidene som inntas gjennom dagen er det frokost og lunsj som inneholder minst protein. Så er du ute etter å bygge muskler vil det kanskje være ekstra viktig å få i seg protein på morgene eller først på dagen.

Protein spiller en avgjørende rolle i så og si alle de biologiske prosessene i kroppen. Blant annet er protein nødvendig for oppbygging og vedlikehold av celler, vev og produksjon av hormoner og enzymer. 

Vårt utvalg av tilskudd passer også for de som er veganere og er av god kvalitet.