Tekanner, bryggeutstyr m.m.

Brygging av te og kaffe kan være like enkelt som det kan gjøres veldig komplisert. 

Hvordan du ønsker å brygge din kopp er selvsagt opp til deg, men vi har valgt å starte med et lite utvalg av bryggeutstyr til te. Utstyr til kaffe kommer, meg der vil nok det meste bli bestillngsvare.

BRYGGING AV TE I LØSVEKT

Du kan helt enkelt koke opp ønsket mengde vann i en kjele og tilsette det du ønsker å brygge av eller du kan benytte ei flott kanne med eller uten filter i etc. Mange ønsker kanskje også å holde en te-seremoni og servere te'en på kinesisk vis. Så finnes det jo også te-typer som har sine egne tradisjonelle metoder for brygging, f.eks. Yerba Mate, selv om det ikke er en nødvendighet å bruke den metoden. Info finner du på nett.

De ulike te-typer trenger også ulike temperaturer på vannet. Her en kort generell oversikt:

Frukt og urte-te 95 grader, Sort te og Pu Erh 95 grader, Oolong 85 grader, Grønn te 80 grader, Hvit te 70 grader.

Når det kommer til mengde beregnes som oftest 1 gram te pr. dl vann. Da egenvekten på te varierer anbefales det å bruke vekt når du brygger. Har du ikke vekt tilgjengelig kan du ta utgangspunkt i at en teskje med te tilsvarer 2 gram.

Ditt ferdige brygg søter du etter ønske eller drikker det som det er. Mange liker også en skive sitron i te'en. I India er det ikke uvanlig med nelllik og melk i te, da særlig i sort te.