URTER I LØS VEKT

Urter har vært brukt i uminnelige tider til ulike formål.

Gledelig er det å se at mange nå tar mer og mer ansvar for egen helse og at kunnskap om og bruken av urter stadig er økende.

Flere av våre urter er høstet på friland i Norsk ren natur. Norske viltvoksende urter er av god kvalitet. Samtidig har de også et relativt høyt innhold av virkningsfulle stoffer pga. klima/vekstsesong her i landet. Som oftest er det slik at en urt har et større konsentrat av aktive stoffer desto høyere over havet den vokser og vi høster så fjellnært som mulig.

Urter vi ikke har anledning til å høste selv skaffer vi til veie fra seriøse leverandører som står for kvalitet. Så langt det lar seg gjøre er disse også økologiske.

De fleste produktene selges i 50 g og/eller 100 g poser. Urtene blir pakket i papirposer som er godkjent for oppbevaring av urter/te/kaffe. Vi er selvsagt øgså meget nøye med tanke på oppbevaring

Vi har også en rekke urter som leveres i pulverisert form. Du kan selvsagt trekke te på disse også, men i tillegg kan de blandes inn i en shake, smoothie e.l. Du finner disse i egen kategori.

Flere av urtene i denne kategorien finner du hos oss også i kapsel eller tabelttform, enkeltvis eller i en fornuftig kombinasjon.

Vi jobber til stadighet med å øke vårt utvalg.

Det som er skrevet om urtene og deres virkning ved bestemte plager/sykdommer er kun ment som informasjon. Urteboden tar ikke ansvar for eventuelle interaksjoner som kan oppstå om du velger å benytte en urt i kombinasjon med bruk av urter. Det anbafales at man, særlig om man benytter brodtrykssendende og/eller blodfortynnende medikamenter å først konfrontere seg med lege. Før du tar i bruk en urt, les om dens egenskaper. Urteboden kan heller ikke ta ansvar for evt. komplikasjoner som måtte oppstå om du velger å benytte en spesifik urt, selv om slikt sjelden oppstår ved bruk av naturmedisin.

 

herbs1

Urtemedisin er ofte blitt sett på som ”folkets medisin”, enkle midler som kan brukes hjemme ved mindre sykdommer eller som supplement til kraftigere medisiner som er foreskrevet av lege ved akutte eller kroniske lidelser. Å bruke urter kan imidlertid være et effektivt og skånsomt alternativ ved mange plager. Selv om de fleste urtene er svært trygge å bruke, skal de behandles med respekt. Man bør ikke overskride anbefalt dosering eller fortsette med hjemmebehandling hvis tilstanden varer ved eller blir verre. Man bør også ha fått stilt en sikker diagnose på plagen. Urter kan virke raskt, særlig ved akutte tilstander. Likevel kan langvarige og kroniske sykdommer trenge en behandling som går over lang tid, kanskje måneder. Vanligvis vil symptomene endres etter hvert og man må vurdere situasjonen og kanskje justere urteblandingen underveis.

Hvis du bruker medisiner foreskrevet av lege for en bestemt plage, bør du konsultere med legen før du starter egenbehandling med urter. Noen urter samvirker med, eller motvirker enkelte skolemedisinske preparter, og forsiktighet må utvises. Barn skal ha mindre doser enn voksne. Likeså kan det være behov for å redusere dosen til eldre og svake pasienter.

Ønsker du å vite enda mer om de ulike urtene enn hva vi beskriver i våre omtaler er denne nettsiden et fantastisk oppslagsverk:

http://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter.htm

PS! Vi har boka til Rolv Hjelmstad til salgs til en hyggelig pris.