Immunforsvar - energi

Immunforsvaret, også kjent som immunsystemet, er kroppens forsvarssystem som beskytter oss mot sykdom og fremmede stoffer. Det består av ulike typer celler og proteiner som sammen bidrar til å forhindre infeksjoner. Cellene i immunforsvaret befinner seg på ulike steder i kroppen, men spesielt i benmargen, lymfeknutene, milten og lymfatisk vev i tarmene.

Det er viktig at immunforsvaret hverken er for aktivt eller for passivt og derfor trenger vi en kropp som er i balanse i forold til hva vi inntar i kosten, at vi en noenlunde fysisk avtiv og at vi helst ikke utsetter oss selv for stress. Nok søvn er en annen viktig faktor og selvsagt hygiene og at vi har en generelt god livsførsel. Et tilstrekkelig inntak av vitaminer, mineraler, aminosyrer, fettsyrer osv. er noe man bør tenke på. Og Urteboden har også et utvalg av disse både i kapselform og ikke minst i form av flere ulike urter.

Sjekk også ut kategorien Urter i løsvekt og Pulveriserte urter.

I følge forskning er autoimmunse sykdommer og allergier noe som oppstår pga. "svikt" i immunforsvaret. Immunforsvarets oppgaver består av å oppdage, rydde opp og sette i gang reparasjon etter skade på vev, samt uskadeliggjøre sykdomsfremkallende mikroorganismer og andre potensielt skadelige stoffer. Skjer ikke dette oppstår gjerne en betennelsesreaksjon. Et godt immunforsvar gjør oss også mer motstandsdyktige mot virus og bakterier og hjelper oss også med raskere restitusjon om sykdom skulle oppstå. Selvsagt er også rett kosthold, mosjon, tilstrekkelig med søvn m.m. også veldig viktig i forhold til immunforsvaret og vi bør alle gjøre det som er mulig for å styrke det.

Du kan lese mer om immunforsvaret f.eks. her; https://sml.snl.no/immunsystemet